Cum hranim porcusorii de Guineea?

În sălbăticie, porcușorii de Guineea se hrănesc cu iarbă. Molarii lor sunt făcuți special pentru a toca plantele și cresc pe măsură ce animalul înaintează în vârstă. Odată ajunse în captivitate, aceste animăluțe necesită o alimentație specială, din care nu trebuie să lipsească fructele, legumele sau verdețurile.

Vitamina C este foarte importantă pentru porcușorii de Guineea, întrucât aceștia nu sunt capabili să o producă (la fel ca și oamenii), spre deosebire de alte mamifere.

Fără destulă vitamina C în regimurile lor alimentare, porcușorii se pot îmbolnăvi și pot deveni respingători. În general, unui animăluț i-ar trebui zilnic între 10 și 30 de miligrame. Există tablete speciale care conțin vitamina C. De asemenea, puteți adăuga legume bogate în această vitamină printre granule. Porcușorului îi va plăcea!

Granulele ar trebui servite zilnic. Majoritatea porcușorilor nu mănâncă prea mult (în general, o optime de cană de granule), dar numărul acestora ar trebui redus dacă animăluțul devine obez. Este recomandat să cumpărăm granule în cantități mici și să le depozităm în locuri răcoroase. Încercați să evitați granulele care conțin semințe, nuci, fructe uscate, produse din porumb sau de origine animală. De asemenea, sunt de evitat și produsele cu un conținut ridicat de zahăr.

Fânul ar trebui să fie obligatoriu în alimentație. La fel și iarba. Sunt bogate în calciu și reprezintă o hrană proaspătă pentru porcușor.

De asemenea, porcușorul ar trebui să fie hrănit și cu numeroase legume proaspete și fructe. Printre cele mai nutritive se numără varza furajeră, spanacul sau pătrunjelul. Evitați broccoli și varza pentru că pot duce la producerea de gaze. Morcovii, ardeii, caisele, bananele, caisele, căpșunile, portocalele și strugurii pot constitui hrana porcușorului. Ele trebuie introduse în alimentație gradual pentru a provoca probleme la nivel digestiv.