Hamsterul sirian

Hamsterul sirian, cunoscut și ca hamsterul auriu, este cel mai popular tip de hamster crescut în captivitate. Așa cum îi spune și numele, acest animăluț de companie își are originile în Siria. Datorită culorii brun-auriu pe care o are, hamsterul sirian se poate camufla ușor în regiunile semideșertice.

Lungimea acestui tip de hamster este între 15 și 17 centimetri. El are o coadă scurtă, 4 degete la membrele anterioare și 5 la cele posterioare. În general, un hamster sirian cântărește circa 200 de grame, iar durata lui de viață este de maxim 3 ani.

Hamsterul sirian este un animal singuratic și teritorial. El trebuie ținut într-o cușcă separată și nu în compania altor rozătoare. Pot tolera alți hamsteri doar când sunt tineri, până la maxim 10 săptămâni, dar după aceea vor începe luptele pentru teritoriu, care pot fi fatale.

Este, în general, un animal nocturn, care preferă să doarmă pe timpul zilei și să-și înceapă activitatea odată cu lăsarea nopții. Întrucât este foarte energic, este bine ca cușca lui să conțină o rotiță.

Deși s-au obținut peste 40 de variante de culori ale acestui tip de hamster până în prezent, culoarea lui de bază este brun-aurie. El are niște pete mai întunecate pe obraji, care se extind de la fălci până la urechi.

Este un animal omnivor, care se poate hrăni cu semințe, fructe sau legume. Cușca în care stă nu trebuie să fie una specificată, cu multe module. Este de ajuns un spațiu cât mai simplu care se poate curăța și ventila ușor.