De ce sa iti sterilizezi iepurele?

Deşi ne gândim la cât suferă animalul în urma operaţiei, sterilizarea este una din cele mai bune decizii pe care le poate lua un iubitor al necuvântătoarelor. În articolul de faţă vom face referire la sterilizarea iepurelui, un animal al cărui sistem reproducător este “configurat” pentru înmulţirea intensă. Dar de ce să nu îl lăsăm pe prietenul nostru urecheat să nu beneficieze de toate funcţiile organismului său? Iată principalele motive!

Conform studiilor, peste 80% din femelele active din punct de vedere sexual dezvoltă cancer mamar în primii 5 ani de viaţă. Astfel, este recomandat ca iepuroaicele să fie sterilizate în primii doi ani de viaţă. Problemele pot apărea şi în cazul masculilor. Aceştia pot dezvolta numeroase probleme de sănătate, precum tumorile sau infecţiile organelor genitale. Din fericire, sterilizarea va preveni acest risc.

Dacă nu doreşti ca apartamentul tău să se transforme în curând într-o adevărată crescătorie de iepuri, atunci trebuie să apelezi la sterilizare! Sau există oricând opţiunea de a-ţi lua un singur iepure!

Curios sau nu, iepurii devin mai sociabili după ce sunt sterilizaţi. Tendinţele agresive şi distructive se vor diminua, animalul nu va mai fi ghidat de hormonii sexuali şi va putea fi educat mai uşor. De asemenea, se va ataşa mai rapid de familia adoptivă.

Odată ce au atins maturitatea sexuală, iepurii încep să îşi marcheze teritoriul cu urină. Fiind sterilizaţi, vor renunţa la acest obicei! Trebuie doar să faceţi acest pas când animalul are între 4 şi 8 luni.