Unde asezam cusca chinchillei

Habitatul natural al unei chinchille este în munţii Anzi din America de Sud. Climatul în această zonă este unul uscat şi rece. Aşadar, mediul de acasă al chinchillei ar trebui să-l imite pe cel nativ, aşa ca  trebuie să ne gândim bine unde aşezăm cuşca micutei rozatoare.

Dupa cum am mai spus, chinchilla preferă climatul uscat, deci ar trebui să stea într-un loc al casei cu un nivel scăzut al umidităţii. Temperatura recomandată se incadreaza între 15 şi 22 de grade Celsius. Încercaţi să ţineţi cuşca departe de băi, aer condiţionat, ventilatoare şi lumină solară directă. Cumpăraţi un termometru prin care puteţi monitoriza nivelul temperaturii şi al umidităţii.

Nu puneţi cuşca chinchillei într-un hol aglomerat, deoarece animalul va fi deranjat de-a lungul zilei. Fiţi atenţi la prădătorii din casă! Nu lăsaţi cuşca la îndemâna câinilor sau pisicilor.

Faceţi cuşca uşor de curăţat amplasând-o pe o masă mică şi dreptunghiulară. În acest fel, nu va mai trebui să curăţaţi de pe jos. Chinchilla şi-ar putea face nevoile în afară sau poate arunca rumeguş.

Chinchillei îi place să fie în centrul atenţiei şi vrea să ştie tot timpul ce se petrece în casă. Aşezaţi cuşca într-o cameră în care o veţi putea observa constant.

Ţineţi cont de aceste sfaturi atunci când vine vorba de aşezarea cuştii unei chinchilla. Nu uitaţi că animăluţul trebuie să aibă un habitat care să-i amintească de mediul natural.