Cum calatorim alaturi de chinchilla

Fie că vă duceți chinchilla în vacanță sau faceți o simplă vizită la veterinar, cuștile de transport fac călătoria mult mai ușoară. Iată câțiva pași simpli prin care transportul chinchillei va fi unul mai facil.

  • Găsiți o cușcă bună! Aceasta trebuie să poată fi cărată într-un mod simplu, să beneficieze de o ventilație bună și să nu îi permită chinchillei să evadeze. Ar putea fi la fel de bună și o cușcă pentru câini mici sau pentru pisici.
  • Făceți-o comfortabilă! Puneți pe fundul cuștii ceva pe care animăluțul poate dormi. Puteți folosi nisip pentru pisici sau fâșii de hârtie. De asemenea, puteți adăuga un spațiu de ascuns, precum o cutie. Astfel, chinchilla va avea un loc în care să meargă dacă se sperie.
  • Dați-i chinchillei apă și mâncare de-a lungul călătoriei. Atașați o sticlă de apă de cușcă și puneți un recipient cu mâncare înăuntru. De asemenea, ați putea să luați cu voi câteva delicatese, drept recompensă.
  • Protejați chnchilla! Când plecați, luați-vă și o bucată de material subțire, precum o eșarfă, pentru a acoperi cușca. Astfel, veți proteja animăluțul de căldură și de zgomote. Dați la o parte materialul din când în când pentru a ventila mai bine cușca.
  • În cazul în care călătoriți cu mașina, evitați temperaturile extreme folosind aerul condiționat. Vara, puneți o sticlă de apă înghețată în cușcă pentru a menține temperaturile la un nivel scăzut, iar pe timp de iarnă, puneți ceva în cușcă în care chinchilla se poate încălzi. Nu vă lăsați niciodată chinchilla singură în mașină!