Calatoria alaturi de iepurele pitic

Chiar daca nu calatorim tot timpul, putem fi nevoiti sa il avem drept partener de drum pe iepurasul nostru pitic. Asta doar in cazul in care nu avem un prieten sau o ruda destul de binevoitoare incat sa aiba grija de animalut in lipsa noastra!

Calatoria cu masina

Daca vom calatori cu masina, putem sa tinem iepurasul in propria lui cusca ,pe bancheta din spate. Astfel, va fi destul de linistit. Nu este indicat sa il scoatem din cusca! Iepurasul nu va mai recunoaste mediul si se poate speria! Trebuie sa asiguram cusca cu centura de siguranta, pentru a evita orice pericol cauzat de franele bruste sau de curbe!

Daca trebuie ne oprim pentru odihna, vom parca masina intr-un loc cu umbra, pentru a feri iepurasul de soarele direct . Desi nu va bea si nu va manca foarte mult pe timpul calatoriei, va recomandam sa ii oferiti putina mancare si apa curata .

Calatoria cu avionul 

Pentru calatorii mai lungi, vom opta mereu pentru avion ca mijloc de transport. In acest caz ,conditiile de calatorie cu animale vor depinde de linia aeriana aleasa. Companiile low cost in general nu permit calatoria cu animale, iar unele dintre ele pot transporta necuvantatoarele doar in cala.  Nu va sfatuim sa optati pentru o astfel de calatorie, deoarece conditiile in care va sta animalutul sunt necunoscute. Ideal ar fi ca iepurasul sa calatoreasca cu noi in cabina, contracost.

Calatoria cu trenul

Daca optam pentru aceasta varianta, este obligatoriu ca iepurasul sa calatoreasca intr-un bagaj special pentru animale. In cazul trenurilor de lunga distanta, vom fi nevoiti sa platim 50% din bilet si este posibil sa fim nevoiti sa il lasam sa calatoreasca in compartimentul de bagaje.

Trenul este un mediu de calatorie foarte comod. Evident, trebuie sa fim atenti ca iepurasul sa nu stea in curent . Cel mai bun loc pentru a-i amplasa cusca este la picioarele nostre ,astfel vom evita si miscarile bruste.

Calatoria cu autocarul

Nu in ultimul rand putem calatori si cu autocarul . Regulamentul nu interzice calatoria cu animale, dar acestea trebuie sa se afle intr-un bagaj special

Este posibil sa vi se ceara sa il lasati in compartimentul pentru bagaje,dar noi nu recomandam acest lucru,deoarece acolo nu va avea aer curat, se va lovi de celelalte bagaje , se va stresa din cauza zgomotului puternic de motor si a intunericului.

In concluzie, daca este inevitabila calatoria alaturi de iepurasul pitic, trebuie sa luam in considerare urmatoarele :

  • avem nevoie de un bagaj special pentru animale ,de marime medie.
  • nu trebuie sa lasam iepurasul in soare sau in curent
  • trebuie sa ii asiguram apa proaspata si ceva de ros
  • este mai bine sa calatorim la primele ore ale diminetii sau seara