Cum calatorim cu un porcusor de Guineea

Ce ne facem atunci când trebuie să plecăm cu porcuşorul de Guineea la drum? Care sunt condiţiile ideale de transport şi ce măsuri trebuie să luăm atunci când călătorim alături de el? Iată câteva sfaturi!

Folosiţi o geantă specială de transport cu ventilaţie sau o cuşcă mică din material plastic non-toxic cu uşă de metal. Puteţi folosi una specială pentru transport sau o cuşcă obişnuită pentru animale mici.

Atunci când mergeţi cu porcuşorul la veterinar, observaţi-l şi căutaţi semnele care i-ar putea trăda un anumit grad de stres. Folosiţi prosoape de hârtie pe care să le puneţi pe suprafaţa cuştii pentru ca micuţul animal să aibă unde să se ascundă. Astfel, el se va simţi în siguranţă.

Dacă plecaţi la drum pe timp călduros, orice ar fi, nu lăsaţi porcuşorul în maşină! Nici măcar cu geamurile deschise! Acesta este foarte sensbil şi pasibil chiar de infarct în cazul în care temperatura din încăpere este prea mare. De asemenea, în timpul călătoriei, porcuşorul de Guineea nu trebuie să stea direct în razele soarelui şi nici să fie afectat de vânt/curent.

Nu uitaţi să verificaţi de fiecare dată uşa cuştii! Aceasta trebuie să fie bine închisă! Nu vrem ca porcuşorul să evadeze, nu?

Nu este indicat să călătoriţi mai mult de 2-3 cu animăluţul. Această experienţă se poate dovedi a fi foarte stresantă pentru el.