Cata apa ii dam hamsterului?

Posesorii de animale mici tind să aibă discuţii lungi, contradictorii pe această temă. Unii susţin că hamsterii nu ar trebui să bea apă deloc, alţii că ei îşi extrag apa necesară din legume sau fructe. Câtă apă ar trebui să bea hamsterul, de fapt?

Micul rozător are nevoie de 10 până la 30 de mililitri de apă zilnic (10 mililitri sunt necesari pentru un hamster de 100 de grame). Orice posesor de hamsteri trebuie să ştie că aceştia au nevoie de apă proaspătă în permanenţă. Aşadar, cuşca trebuie dotată obligatoriu cu cel puţin un adăpător cu tub metalic. De ce un adăpător şi nu un bol? Pentru că hamsterul nu poate roade adăpătorul din metal, poate bea cu uşurinţă şi nu poate vărsa apa, aşa cum s-ar întâmpla în cazul bolului.

Un hamster deshidratat poate slăbi rapid şi poate dezvolta diverse probleme de sănătate. De asemenea, lipsa de apă poate duce la infertilitate în cazul acestui mamifer. Este indicat să îi montaţi două adăpători pe cuşcă, una cu apă normală şi una cu apă tratată cu vitamine. Nu trebuie să uitaţi nici că apa pe care o consumă hamsterul trebuie să fie îmbuteliată deoarece apa de la robinet, care conţine clor, poate dăuna sănătăţii micuţului. De asemenea, ea trebuie schimbată cel puţin o dată pe zi. Adăpătoarele spălate bine o dată la 4-5 zile.