Cum hranim o chinchilla?

Unele animale au nevoie de o gamă variată de alimente pentru a fi sănătoase, iar altele tolerează mai bine o dietă constantă care să includă doar câteva feluri de hrană. Chinchillele se încadrează, cu siguranţă, în cea de-a doua categorie.

Microflora sistemului digestiv este destul de sensibilă în cazul chinchillelor, astfel că ele nu tolerează foarte bine schimbările de alimentaţie bruşte. De aceea este bine să respectăm o anumită dietă şi să-i formăm animăluţului o rutină pe care organismul lui să o suporte bine.

Cu ce ar trebui să hrănim o chinchilla?

Chinchilla este un animal ierbivor care obişnuieşte să consume ierburi, rădăcini sau grăunţe. Posesorii de chinchille trebuie să includă în dieta lor atât pelete speciale pentru acest animal pe care le pot cumpăra din petshopuri, cât şi fân şi pelete sau cuburi de alfalfa. În cazul în care alfalfa nu are un conţinut bogat de calciu, este indicat să presărăm deasupra suplimente calciu şi vitamina C, după sfatul medicului veterinar.

Pentru a te asigura că hrana chinchillei îşi păstrează valorile nutriţionale, păstrează peletele într-o zonă răcoroasă. De asemenea, nu uita că fânul trebuie să fie uscat, proaspăt şi să nu prezinte urme de mucegai atunci când i-l dai chinchillei spre consum.

Chinchilla trebuie hrănită cu 1-3 linguri de pelete pe zi, de preferat la aceeaşi oră căci acestui animăluţ, după cum am mai spus, îi place rutina. Puteţi hrăni chinchilla o dată sau de două ori pe zi. Consultaţi un medic veterinar pentru şi mai multe sfaturi adecvate strict chinchillei dumneavoastră. Nu uitaţi să vă asiguraţi că animăluţul are apă proaspătă la dispoziţie întotdeauna!