Cum alegem o cusca pentru porcusorul de Guineea

Atunci când alegi o cuşcă pentru porcuşorul de Guineea, trebuie să te gândeşti mai întâi de toate dacă îl vei ţine închis în casă sau vei poziţiona cuşca undeva afară. În orice caz, cu cât este mai mare cuşca, cu atât mai bine pentru animăluţul tău. 

Cuşca ar trebui să măsoare minimum 1 metru în lungime şi 1/2 metru în lăţime. Dacă plănuieşti să-ţi ţii porcuşorul de Guineea în casă, ar trebui să alegi o cuşcă cu tăviţă din plastic şi pereţi din gratii pe care să o amplasezi într-o cameră luminoasă, foarte bine aerisită (evită, totuşi, să poziţionezi cuşca direct în razele soarelui). De asemenea, este important să ţii cuşca departe de calorifere.

Dacă intenţionezi să ţii porcuşorul de Guineea pe terasă, în timpul anotimpului cald, asigură-te că temperatura se încadrează între 18 şi 24 de grade Celsius. Cuşca pentru grădină ar trebui să aibă picioare şi ramă din lemn şi pereţi formaţi din gratii. În cazul în care îţi doreşti să ai mai mulţi porcuşori de Guineea, achiziţionează o cuşcă şi mai mare. Acest spaţiu destinat porcuşorilor de Guineea trebuie ferit de vânt şi de razele soarelui şi în acest caz.

26015

Orice tip de cuşcă ai alege, aceasta trebuie să fie suficient de înaltă pentru ca animăluţul de companie să se poată ridica şi mişca în voie. Aşternutul ideal pentru cuştile porcuşorilor de Guineea este hârtia reciclată deoarece ea absoarbe foarte rapid şi elimină mirosurile neplăcute. Nu uita să dotezi cuşca cu jucării, boluri din ceramică pentru mâncare şi adăpători din metal.