De ce hamsterii sunt animalele de companie perfecte pentru copii

Copii sunt intotdeauna fascinați de animale și își doresc, în general, să aibă și ei acasă un mic prieten necuvântător. Tocmai de aceea, foarte mulți părinți sunt confuzi atunci când trebuie să aleagă animăluțul potrivit pentru copiii lor și au nevoie de puțin ajutor în această privință.

De obicei, copiii sunt atrași în mod deosebit de animalele de dimensiuni mici, blănoase și jucăușe, care să semene cu jucăriile lor de pluș. Hamsterii sunt, așadar, cea mai bună opțiune atât pentru cei mici, cât și pentru părinți, care nu vor avea multă bătaie de cap cu noul prieten al copiilor lor.

Cu toții știm că hamsterii sunt ființe micuțe, cu blană, care seamănă, din punct de vedere fizic, cu șoriceii. Sunt mamifere care aparțin clasei rozătoarelor, iar numele lor provine de la cuvântul de origine germană „hamster”, care înseamnă “provizie”. Aceste animale au obiceiul de “a-și face provizii”, stocând mâncare în obrajii lor foarte voluminoși, ca modalitate de supraviețuire.

Există numeroase avantaje ale conviețuirii cu un hamster, ca animal de companie. În primul rând, hamsterii nu costă mult și nici nu ocupă mult spațiu, motiv pentru care mai sunt denumiți și “animale de buzunar”. Aceste rozătoare sunt o companie perfectă pentru copii, deoarece aceștia îi pot ține în camera lor, se pot juca împreună și îi pot hrăni, fără a exista riscuri de niciun fel. Trucurile și giumbușlucurile hamsterilor, cărora le place să se rostogolească precum o minge, să se cațere și să facp tot felul de mișcări amuzante vor cuceri, cu siguranță, inima oricărui copil și îi vor face copilăria mult mai fericită.

Sigur, pentru a se dezvolta corespunzător, hamsterii au nevoie de hrană specială, adăpost, apă, vitamine, minerale și anumite jucării, pe care le puteți găsi cu ușurință și pe www.animax.ro. Cușca trebuie curățată în mod regular, iar apa proaspătă și hrana nu trebuie să lipsească.