Ce faci daca hamsterul s-a pierdut prin casa

Hamsterii sunt nişte animăluţe mici şi drăgălaşe, care fac viaţa mai frumoasă oricărui copil, sau adult. Din cauza dimensiunii lor minuscule, hamsterii trebuie ţinuţi în cuşti speciale unde să aibă spaţiul şi confortul de care au nevoie, deoarece, dacă sunt lăsaţi liberi, se pot pierde foarte uşor. Majoritatea celor care au un astfel de exemplar acasă, au, în mod evident, şi cuşcă, însă accidentele se pot întâmpla, iar micul neastâmpărat se poate gândi într-o zi să facă un tur al casei.

Dacă se întâmplă aşa ceva şi realizezi că nu ştii de unde să începi căutarea, iată aici câteva sfaturi care te vor ajuta să-ţi găseşti micul prieten blănos rapid şi fără prea mult stres:

  1. Unde căutăm prima dată

Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să căutăm în cele mai ascunse locuri din casă:

  • Împrejurimile cuştii sale
  • În spatele mobile şi sub mobilă
  • În dulapuri, rafturi şi bibliotecă
  • În cutii, ruscacuri, poşete, sacoşe, pantofi
  • Dacă ai găuri în pereţi, sau în mobilă, caută şi acolo
  • În bucătărie, und ear putea fi atras de nevoia de a lua o gustare
  1. Ce facem dacă nu găsim hamsterul

Din păcate, e foarte posibil ca cercetarea ta să fie fără rezultat. În acest caz, nu te panica. Nu uita că hamsterii sunt animale nocturne, aşa că, cel mai sigur, va ieşi din ascunzătoare pe timpul nopţii.

Pentru a te asigura că va apărea, la un moment dat, ademeneşte-l cu ceva de mâncare. Plasează bucăţele mici în mai multe locuri din casă, unde să îl poşi prinde cu uşurinţă. Nu folosi capcane sau alte invenţii, pentru că poţi risca să îl răneşti.

  1. Prinderea hamsterului

Atunci când strategiile tale dau rezultat, iar domnul Buttons reapare, ai grijă să nu te avânţi prea tare asupra lui, pentru că îl vei speria şi va fugi. Apropie-te cu grijă, eventual ţinând în mână o bucăţică de brânză, prinde-l uşor şi pune-l cu grijă înapoi în cuşcă, asigurându-te că data viitoare nu va mai scăpa la fel de uşor.

Nu uita să ai răbdare pe toată durata procesului de căutare-găsire-prindere şi să îţi păstrezi calmul, deoarece hamsterul tău va apărea, cu siguranţă, la un moment dat.