Cum calatorim cu un gerbil

Gerbilii sunt creaturi cu care se poate călători uşor. Dacă cuşca este destul de mică, îl putem căra pe animăluţ în propria-i “casă”, iar dacă nu, putem folosi un suport din plastic sau o cutiuţă. Trebuie doar să îi asigurăm toate jucăriile şi accesoriile necesare.

Gerbilul trebuie hidratat. Deşi vei dori să îi muţi recipientul de apă pe perioada călătoriei, asigură-te că îi laşi la îndemână un morcov sau un măr. Acestea îi vor oferi doza necesară de apă. De asemenea, îi poţi pune înapoi recipientul la fiecare oprire, iar gerbilul îşi va potoli setea.

În timpul călătoriei, cuşca unui gerbil va trebui să rămână curată. Eliminaţi culcuşul ud sau uzat la fel cum o faceţi şi acasă. Tot timpul când călătoriţi cu animăluţul faceţi-vă provizii de apă, mâncare şi culcuş.

Aşezaţi cuşca într-un loc sigur. De preferat este ca aceasta să stea pe jos sau pe un scaun. Trebuie să fie în siguranţă pentru a nu se răsturna la eventualele opriri bruşte.

Pe durata călătorie este bine să înlăturăm celebra rotiţă din cuşca animăluţului. Ar putea duce la accidentarea gerbilului, dacă acesta aleargă pe ea atunci când maşina se opreşte sau îşi schimbă direcţia.

Nu atingeţi coada gerbilului. Dacă doriţi să-l mutaţi pe acesta dintr-o cuşcă în alta, nu îl ţineţi de coadă. Aceasta se poate rupe uşor dacă este strânsă prea tare.

Nu lăsaţi gerbilul în maşină. Frigul sau căldura pot fi dăunătoare pentru animăluţ, aşa că este recomandat să îl luaţi cu voi dacă părăsiţi maşina pentru mai mult timp.

Dacă vă decideţi să călătoriţi fără gerbil, ar trebui să lăsaţi pe cineva care să se ocupe de el, deoarece animăluţul nu poate supravieţui singur decât maxim 3 zile, în cazul în care ar avea apă şi mâncare la dispoziţie. Persoana care va sta cu gerbilul ar trebui să fie familiarizată cu acesta. În caz contrar, daţi-i persoanei indicaţii precise şi rugaţi-l să nu apuce animăluţul de coadă.