Porcusorul de Guineea: ingrijiri speciale pentru femelele gestante

Ce trebuie sa facem daca descoperim ca femela din cuplul de porcusori de Guineea este gestanta?

In primul rand trebuie sa ne relaxam, deoarece porcusorii de Guineea nu necesita multe ingrijiri speciale pe durata gestatiei.

1. Suplimente de vitamina C

Primul lucru si cel mai important este aportul de vitamina C. Cum porcusorii de Guineea au in general o carenta de vitamina C, este important ca in perioada sarcinii sa nu se confrunte cu un astfel de deficit. Asadar, este ideal sa ii oferim porcusorului de Guineea o doza zilnica de vitamina C, oferindu-i ardei rosu si verde, mandarine , portocale sau spanac. Putem sa ii dam in fiecare zi un aliment nou care sa contina aceasta vitamina pentru ca el sa aiba o dieta variata.

2. Atentie la patrunjel!

Un alt aliment important despre care trebuie sa stiti, este patrunjelul.Acesta este INTERZIS femelelor gestante sau care alapteaza, deoarece produce avorturi sau inceteaza secretia de lapte. Aceasta planta nu este recomandata in general porcusorilor de Guineea datorita efectului sau diuretic. In plus, aceasta poate duce la deshidratare si este foarte toxica in cantitati mari.

3. Fara prea multe bai

Este important de asemenea sa nu ne jucam cu porcusorul de Guineea prea mult daca este intr-un stadiu avansat al gestatiei si sa evitam baile pentru a nu-l stresa.

Ingrijirea puilor

In ceea ce priveste puii, nu trebuie sa ne preocupam prea mult. Este suficient sa ii lasam in grija mamei, iar din ziua a doua sau a treia sa le punem in cusca fan, fructe si legume pentru a putea manca mancare solida deoarece nu vor putea consuma mix special pentru porcusori din primele zile. Este indicat ca la cateva zile dupa nastere, sa fie observati si de un medic veterinar care sa va dea mai multe indicatii utile.

Speram ca aceste sfaturi va vor ajuta in ingrijirea noii mamici.