3 rozatoare, perfecte pentru familie si apartament

Daca ai deja o familie si locuiesti la apartament, asta nu inseamna ca trebuie sa te privezi de bucuria de a avea un animal de companie. Cainii si pisicile iti par prea greu de crescut la bloc? Atunci, animalele mici reprezinta solutia ideala. Noi am ales pentru tine 3 animalute simpatice, prietenoase si usor de ingrijit.

Chinchilla. Chinchilla este un mamifer rozator, care nu va solicita foarte mult atentia. Dieta trebuie sa fie compusa din fan, lucerna si pelete special concepute din hrana uscata. Ocazional, are nevoie de suplimente de vitamina C si calciu. Chinchilla nu emana mirosuri neplacuta, dar trebuie sa faca baie ocazional intr-un vas cu nisip special, astfel incat sa isi poata curata blanita. Micuta rozatoare este inteligenta, poate invata rapid trucuri simple de dresaj si traieste, in medie, cam zece ani.

Porcusorul de Guineea. Acest mamifer rozator simpatic este foarte sociabil si afectuos si nu are nevoie de atentie 24 de ore din 24. Cusca sa trebuie curatata o data pe saptamana, iar blanita trebuie periata o data la cateva zile. Porcusorii de Guineea pot fi hraniti cu pelete speciale care contin cereale, minerale si lucerna deshidratata. Durata medie de viata a porcusorului se incadreaza intre 5 si 7 ani.

Gerbilul. Aceste mici rozatoare trebuiesc ingrijite cu atentie. Sunt animalute active atat noaptea, cat si ziua. Durata medie de viata este cuprinsa intre 2-3 ani. Trebuiesc hranite cu produse speciale, dedicate lor, dar si cu legume uscate, mere, fructe de padure, nuci sau seminte.  De asemenea, au nevoie de accesorii diverse pentru a nu se plictisi. Este recomandat sa fie tinuti in acvarii din sticla destul de mari pentru ca obisnuiesc sa roada custile care sunt folosite pentru adapostirea hamsterilor.