Ofera-i putina libertate porcusorului de Guineea

Porcuşorul de Guineea trebuie scos din cuşcă în fiecare zi pentru a se menţine sănătos şi mulţumit. De asemenea, vom putea să ne bucurăm mai mult de animăluţ atât timp cât el este liber.

Înainte să scoatem porcuşorul de Guineea din cuşcă, trebuie să “securizăm” camera. Asta implică eliminarea ştecărelor sau a cablurilor de la telefon şi calculator, din moment ce porcuşorului de Guineea îi place să roadă. Cablurile care nu pot fi eliminate trebuie acoperite cu tuburi de plastic.

Uitaţi-vă prin cameră după găuri sau crăpături în care animăluţul s-ar putea ascunde. Acoperiţi-le cu un prosop sau cu o bucată de lemn.

Ridicaţi covoarele sau puneţi deasupra lor folii de plastic, ca metodă preventivă în cazul în care porcuşorul de Guineea îşi va face nevoile. De asemenea, asiguraţi-vă că în cameră nu vor intra alte animale de companie.

Puneţi-i la dispoziţie animăluţului numeroase jucării, dar şi pungi de carton sau cutii pe care le poate folosi drept tunele.

Porcuşorul de Guineea trebuie să fie lăsat liber cel puţin 2 ore pe zi, poate chiar mai mult. Este recomandat să îl supravegheaţi în tot acest timp.

Dacă un porcuşor de Guinea scapă prin casă, izolaţi câinii sau animalele şi închideţi geamurile şi uşile. Încercaţi să-l găsiţi, căutând pe sub dulapuri, scaune etc. Odată ce-l găsiţi, puneţi-l înapoi în cuşcă.