Baile in praf, obiceiul preferat al chinchillelor

Spre deosebire de alte animale de companie, chinchilla iubește să facă baie în praf. Dacă îi interzicem așa ceva nu îi vom aduce deloc beneficii, întrucât este un comportament natural al ei și ajută la menținerea sănătății.

Pentru chinchilla, o baie nu are nicio legătură cu apa, ci constă în rostogolirea prin praf. Deși acest praf absoarbe uleiul din corpul animăluțului și îi menține blana sănătoasă, băile prea dese îi pot usca pielea.

Este greșit zvonul conform căruia chinchillele nu își pot uda blana, pentru că aceasta le va cădea aproape instantaneu. Ele pot intra în contact cu apa, dar trebuie uscate imediat. Blana lor este atât de densă încât îi este greu să se usuce de la sine și reține ușor umezeala. În aceste cazuri, vor apărea ciuperci și probleme ale blănii și pielii, iar animăluțul se va confrunta cu niște infecții nedorite.

Așadar, baia în praf de câteva ori pe săptămână va preveni toate aceste lucruri și o va menține pe chinchilla sănătoasă pentru o perioadă îndelungată de timp.

Praful pentru chinchilla este unul special și se poate găsi în petshop-uri. El trebuie pus în vase mai mari decât chinchilla sau chiar în containere speciale. Acestea pot fi lăsate peste noapte în cușca chinchillei, astfel încât aceasta va putea să se îmbăieze după bunul plac.