Cum calatorim alaturi de chinchilla

chinchilla

Fie că vă duceți chinchilla în vacanță sau faceți o simplă vizită la veterinar, cuștile de transport fac călătoria mult mai ușoară. Iată câțiva pași simpli prin care transportul chinchillei va fi unul mai facil.

  • Găsiți o cușcă bună! Aceasta trebuie să poată fi cărată într-un mod simplu, să beneficieze de o ventilație bună și să nu îi permită chinchillei să evadeze. Ar putea fi la fel de bună și o cușcă pentru câini mici sau pentru pisici.
  • Făceți-o comfortabilă! Puneți pe fundul cuștii ceva pe care animăluțul poate dormi. Puteți folosi nisip pentru pisici sau fâșii de hârtie. De asemenea, puteți adăuga un spațiu de ascuns, precum o cutie. Astfel, chinchilla va avea un loc în care să meargă dacă se sperie.
  • Dați-i chinchillei apă și mâncare de-a lungul călătoriei. Atașați o sticlă de apă de cușcă și puneți un recipient cu mâncare înăuntru. De asemenea, ați putea să luați cu voi câteva delicatese, drept recompensă.
  • Protejați chnchilla! Când plecați, luați-vă și o bucată de material subțire, precum o eșarfă, pentru a acoperi cușca. Astfel, veți proteja animăluțul de căldură și de zgomote. Dați la o parte materialul din când în când pentru a ventila mai bine cușca.
  • În cazul în care călătoriți cu mașina, evitați temperaturile extreme folosind aerul condiționat. Vara, puneți o sticlă de apă înghețată în cușcă pentru a menține temperaturile la un nivel scăzut, iar pe timp de iarnă, puneți ceva în cușcă în care chinchilla se poate încălzi. Nu vă lăsați niciodată chinchilla singură în mașină!

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>