Cum sa ne jucam cu iepurasul

Iată câteva idei care te vor ajuta să stabileşti o relaţie de prietenie cu micul tău coleg de apartament:

1.       Înţelege-ţi iepurele. Iepurii  sunt foarte diferiţi unii de alţii, nu tuturor le plac aceleaşi lucru – unora le place să rupă lucruri în bucăţele mici, în timp ce alţii adoră să se joace cu mingiuţe pe podea. Poţi afla care sunt pasiunile iepuraşului tău procedând ca şi în cazul copiilor: pune-i la dispoziţie mai multe obiecte şi vezi ce alege. Poţi să-i oferi un ziare, tuburi, sau mingiuţe şi, în funcţie de preferinţele sale, vei şti ce-i place şi cum vă puteţi juca împreună.

2.       Oferă-i jucăriile care îi plac. În funcţie de alegerea despre care discutam mai sus, pliază-te pe nevoile lui şi lasă-l să se joace cu lucrurile care îi plac. La început, e suficient să laşi lucrul respectiv undeva aproape de el, iar treptat vei vedea că va începe să facă diverse giumbuşlucuri.

3.       Scoate-l la plimbare. Majoritatea iepurilor adoră plimbările. Alege un loc sigur, unde nu se poate răni şi oferă-i libertate de mişcare.

4.       Jucaţi-vă „Unde e iepuraşul?”. Acest joc este foarte amuzant şi extrem de simplu. Trebuie doar să ţii o pătură sau un prosop peste iepure, să întrebi „Unde e iepuraşul?” şi să tragi pătura. El va sări şi va intra rapid în joc.

Încearcă să nu fii prea insistent dacă observi că el nu are chef să se joace. Dacă vezi că iniţiativele tale nu au niciun rezultat, lasă-l în pace şi încearcă mai tarziu. Unii iepuri se adaptează mai greu interacţiunii cu oamenii.