Cat timp putem lasa porcusorul de Guineea singur acasa

Toţi cei care avem animale de companie acasă ştim cât de greu este să plecăm şi să le lăsăm singure, cu ochişorii lor rugători, lipsindu-ne pentru câteva ore de micile lor giumbuşlucuri haioase. Cu toate acestea, atunci când ne decidem să ne luăm un prieten necuvântător, trebuie să ne gândim şi la momentele în care va trebui să plecăm la serviciu, în oraş, sau chiar în vacanţă, iar ele vor trebui să rămână acasă.

Porcuşorii de guinea sunt nişte fiinţe adorabile de care, odată ce te-ai ataşat, îţi este foarte greu să te desparţi, chiar şi pentru câteva ore. Totuşi, atunci când trebuie să pleci neapărat, trebuie să te asiguri că micul tău prieten nu va rămâne fără apă, mâncare, sau în pericol.

Plasează-i cuşca într-un loc luminos, ferit de orice fel de posibile accidente (evită să îl laşi în locuri unde ar putea cădea ceva peste el, sau în spaţii închise) şi ai grijă ca ea să fie bine închisă. Lasă-i cantitatea de apă şi mancare necesară pentru perioada în care eşti plecat şi asigură-te că porcuşorul nu va scăpa din habitatul său câtă vreme e singur. Altfel, el s-ar putea accidenta prin casă, mai ales dacă nu este obişnuit cu locuinţa. Mai mult decât atât, dacă scapă, iar geamurile sunt deschise, rişti să îl pierzi definitiv.

Porcuşorii de guinea nu sunt atât de sensibili încât să nu reziste câteva ore singuri, însă ei trebuie să aibă resursele de care au nevoie mereu la îndemână. Nu-ţi lăsa niciodată animăluţul fără mâncare sau apă şi asigură-te că el beneficiază de toate condiţiile pentru a se simţi bine atunci când tu nu eşti acasă.