Cum calatorim alaturi de un hamster

Dacă te muţi, pleci în vacanţă, sau într-o călătorie importantă şi nu ai cu cine să laşi hamsterul acasă, este important că, înainte de a pleca la drum, să ştii anumite lucruri care vă vor face şi ţie, şi lui, călătoria mult mai uşoară. Pentru a te asigura că micul tău prieten are parte de o experienţă plăcută, nu uita să pui în bagaj lucrurile care îi sunt absolut necesare – mâncare, apă şi câteva medicamente. 

Unul dintre cele mai importante instrumente fără de care nu te poţi avânta într-o călătorie alături de hamsterul tău este cuşca. Asigură-te că iei cu tine un “adăpost mobil” confortabil şi destul de sigur, astfel încât prietenul tău din blană să nu poată scăpa. E posibil ca, din cauza faptului că el nu este obişnuit cu sunetul maşinii şi, în general, cu deplasările de acest gen, să fie puţin speriat la început. Tocmai din acest motiv trebuie să ai grijă să-l închizi într-o cuşcă trainică, pentru a evita riscurile de a-l pierde sau de a se răni în timpul mersului.

Aşa cum spuneam, apa şi mâncarea nu trebuie să lipsească din gentuţa ta de voiaj. E important că hamsterul tău să se hrănească normal în timpul călătoriei, pentru a nu avea dificultăţi în digestie, sau alte afecţiuni ce pot surveni dintr-o schimbare bruscă a dietei.

Ia cu tine şi o cutie cu medicamente pentru hamsteri, pentru că e posibil că drumurile lungi să-l afecteze. Vorbeşte cu veterinarul înainte de a pleca, şi roagă-l să îţi prescrie câteva medicamente care îi vor fi de folos amicului tău necuvântător, în cazul în care se simte rău pe drum.
Ca sfat general, îţi recomandăm ca, atunci când călătoreşti alături de un animăluţ de companie, oricare ar fi el, să fii destul de prudent atunci când conduci, să eviţi viteza excesivă şi frânele bruşte, pentru a nu-l speria.