Monthly Archives August 2013

Iepurasul, pufosul din familie

Iepurele de casă se numără printre animalele domestice care trăiesc alături de om de mii de ani. Vestigiile arheologice confirmă faptul că iepurele de vizuină a fost domesticit acum aproximativ 6000 de ani în Spania. Ulterior, iepurii de casă au fost răspândiţi în restul Europei, al Asiei şi apoi şi în restul lumii. La ora actuală, în lume, există peste 100 de rase de iepuri clasificaţi în funcţie de greutatea corporală.

Iepurii de casă sunt mamifere rozătoare sociabile, care se ataşează foarte repede de persoanele care îi îngrijesc. Cu toate astea, ei se tem de străini şi se sperie foarte tare atunci când aud zgomote foarte puternice şi necunoscute. De asemenea, ei sunt predispuşi crizelor de aclimatizare în cazul schimbărilor bruşte de mediu...

Mai mult

Cum calatorim cu un gerbil

Gerbilii sunt creaturi cu care se poate călători uşor. Dacă cuşca este destul de mică, îl putem căra pe animăluţ în propria-i “casă”, iar dacă nu, putem folosi un suport din plastic sau o cutiuţă. Trebuie doar să îi asigurăm toate jucăriile şi accesoriile necesare.

Gerbilul trebuie hidratat. Deşi vei dori să îi muţi recipientul de apă pe perioada călătoriei, asigură-te că îi laşi la îndemână un morcov sau un măr. Acestea îi vor oferi doza necesară de apă. De asemenea, îi poţi pune înapoi recipientul la fiecare oprire, iar gerbilul îşi va potoli setea.

În timpul călătoriei, cuşca unui gerbil va trebui să rămână curată. Eliminaţi culcuşul ud sau uzat la fel cum o faceţi şi acasă...

Mai mult

Cum tinem un hamster in mana

Când vrem să descoperim personalitatea hamsterului, trebuie să privim la temperamentul acestuia, care are atât componente ereditare, cât şi de mediu. Trebuie să întrebăm despre părinţii hamsterului pentru a ne da seama de unde provine temperamentul său. În general, ne dorim un hamster relaxat, dar în acelaşi timp curios, care nu se stresează atunci când este ţinut în mână.

Hamsterii tineri trec printr-un stadiu în care nu vor putea fi ţinuţi în mână. Ei se vor opune acestei activităţi indiferent de cât de mult timp petreceţi în compania lor.

De exemplu, mulţi hamsteri sirieni vor sări neanunţaţi din mâinile proprietarilor. Pentru a preveni accidentările, este recomandat să ţinem hamsterul deasupra unui covor sau a unei suprafeţe moi...

Mai mult

Calatoria alaturi de iepurele pitic

Chiar daca nu calatorim tot timpul, putem fi nevoiti sa il avem drept partener de drum pe iepurasul nostru pitic. Asta doar in cazul in care nu avem un prieten sau o ruda destul de binevoitoare incat sa aiba grija de animalut in lipsa noastra!

Calatoria cu masina

Daca vom calatori cu masina, putem sa tinem iepurasul in propria lui cusca ,pe bancheta din spate. Astfel, va fi destul de linistit. Nu este indicat sa il scoatem din cusca! Iepurasul nu va mai recunoaste mediul si se poate speria! Trebuie sa asiguram cusca cu centura de siguranta, pentru a evita orice pericol cauzat de franele bruste sau de curbe!

Daca trebuie ne oprim pentru odihna, vom parca masina intr-un loc cu umbra, pentru a feri iepurasul de soarele direct ...

Mai mult

Porcusorul de Guineea: ingrijiri speciale pentru femelele gestante

Ce trebuie sa facem daca descoperim ca femela din cuplul de porcusori de Guineea este gestanta?

In primul rand trebuie sa ne relaxam, deoarece porcusorii de Guineea nu necesita multe ingrijiri speciale pe durata gestatiei.

1. Suplimente de vitamina C

Primul lucru si cel mai important este aportul de vitamina C. Cum porcusorii de Guineea au in general o carenta de vitamina C, este important ca in perioada sarcinii sa nu se confrunte cu un astfel de deficit. Asadar, este ideal sa ii oferim porcusorului de Guineea o doza zilnica de vitamina C, oferindu-i ardei rosu si verde, mandarine , portocale sau spanac. Putem sa ii dam in fiecare zi un aliment nou care sa contina aceasta vitamina pentru ca el sa aiba o dieta variata.

2. Atentie la patrunjel!

Un alt aliment important despre care trebuie ...

Mai mult

3 rozatoare, perfecte pentru familie si apartament

Daca ai deja o familie si locuiesti la apartament, asta nu inseamna ca trebuie sa te privezi de bucuria de a avea un animal de companie. Cainii si pisicile iti par prea greu de crescut la bloc? Atunci, animalele mici reprezinta solutia ideala. Noi am ales pentru tine 3 animalute simpatice, prietenoase si usor de ingrijit.

Chinchilla. Chinchilla este un mamifer rozator, care nu va solicita foarte mult atentia. Dieta trebuie sa fie compusa din fan, lucerna si pelete special concepute din hrana uscata. Ocazional, are nevoie de suplimente de vitamina C si calciu. Chinchilla nu emana mirosuri neplacuta, dar trebuie sa faca baie ocazional intr-un vas cu nisip special, astfel incat sa isi poata curata blanita. Micuta rozatoare este inteligenta, poate invata rapid trucuri simple de dresaj si traieste, in medie, cam zece ani.

Mai mult